Achacha

Een echte tropische verrassing. Onder een harde, maar makkelijk breekbare schil ligt aanlokkelijk wit vruchtvlees verborgen. De smaak is ronduit verbazingwekkend. Banaan, lychee, mango zijn een paar associaties. En dan nog eens lekker fris met een heel lichte bitterwrange ondertoon die het nog eens extra interessant maakt. Het is een smaak die je blijft verbazen. Heerlijk is ook de bite en het mondgevoel, de romige zachtheid van banaan gecombineerd met de stevigheid van lychee. De textuur maakt het ook mogelijk de vrucht bevroren te serveren. Echt een vrucht die het waard is om heel
snel te gaan proberen. Achacha is trouwens indiaans en betekent honingkus!


\


Timate aardappels

Timate de eerste nieuwe aardappels van dit jaar: Timate uit Italië. Lang ovale aardappels met een goede smaak. Nu bij Ecoville.
Deze week hebben wij voor u de eerste nieuwe bio-aardappels van het seizoen:
Timate uit Italië. Het is een mooi aardappeltje. Langovaal van vorm, met een lichtgele schil en vruchtvlees. De schil is mooi glad. Timate is licht bloemig en mooi zuiver van kleur. Geschikt voor koken, bakken en frituren.
Cime di rapa

Deze laagblijvende wilde broccolisoort komt uit Italië. Je herkent er niet meteen broccoli in tot je tussen de ovale bladeren en de ranke stelen kleine bloemkopjes ontdekt die lijken op de roosjes van broccoli!Van deze smakelijke groente kun je die bloemkopjes, de stelen én de bladeren eten. Stoom of blancheer de bladeren een minuut of 2 en de bloemknopjes en de stelen wat langer. De bloemknopjes en de stelen kun je ook zachtjes bakken. De bladeren liever niet, die worden dan wat bitter. Koop cime di rapa super vers want de bladeren worden snel geel. Cime di rapa wordt weleens vertaald met raapstelen maar dat is het niet! Net zomin als Choi sum of 'Chinese flowering cabbage'!


Preischeuten

Preischeuten hebben een licht frisse preismaak. Verwerk ze bijvoorbeeld rauw in salades of op belegde broodjes.


Paarse boerenkool

Vers uit de regio en exclusief verkrijgbaar bijEcoville!!

Paarse boerenkool! Mooi gevormde boerenkool met een prachtig paars-rode kleur. Echt heel bijzonder. Wees er snel bij: het aanbod is beperkt.


Sugar-Snaps

Sugar-Snaps
Uit Egypte nu de eerste verse sugar-snaps van dit seizoen. Heerlijke malse
zoetige peulen met kleine erwtjes erin die in zijn geheel gegeten kunnen
worden, waardoor je ook van de groenige smaak van de peul kunt genieten.


Doperwten Spanje

Net binnen uit Spanje, de eerste doperwten van dit jaar. Een voorproefje van de lente, deze heerlijke zoetige erwtjes. Erwten moeten gedopt worden, dat is even een klusje. Maar zeker de moeite waard. Gewoon even gaan zitten voor een heerlijk bordje groene zaligheid


Cripps Pink

Cripps Pink, wordt gangbaar wel Pink Lady genoemd. Het is hetzelfde ras -een kruising tussen 'Lady Williams' en 'Golden Delicious'- alleen zijn de Pink Ladies niet biologisch. Een heerlijke fris zoete appel.


Gele raapjes

Gele raapjes of Boter-raapjes zijn zacht van smaak en lijken op Meiraapjes. Ze zijn heel veelzijdig, je kunt ze koken, stomen, pureren, frituren, rauw verwerken, enz. Geschild of juist niet.


Oca De Peru

Uit de hooggelegen dalen van de Andes afkomstig, maar deze week uit de Achterhoek. Heerlijke zoetige knolletjes die zowel rauw als gekookt, gebakken, gefrituurd ....... kunt eten. Oca is zoals vele groenten afkomstig uit de Andes, meer bepaald Peru. Een klein gewas dat in de bergen van Zuid Amerika tot op een... hoogte van 3000 meter groeit! Reeds duizenden jaren worden ze er geteeld. Het zijn kleine wat langwerpige knolletjes met een licht geribde gladde schil. Oca's zijn redelijk zoet en hebben en mooie fijne smaak. Ze kunnen rauw in salades worden verwerkt.


Paarse spruitjes

De eerste paarse spruitjes nu exclusief verkrijgbaar bij
Ecoville!


Zespri kiwi green

PuntarelleNu exclusief verkrijgbaar bij Ecoville!!

Zespri kiwi green organic uit Italië

De kiwi heeft een lange wereldreis gemaakt. Vanuit China naar Nieuw-Zeeland, waar de moderne rassen werden veredeld en vanwaaruit de Zespri kiwi de wereld veroverde..
Mede om het oogstseizoen te verlengen zijn er ook veel kiwi's aangeplant
in o.a. Italië. En daar komen in deze tijd onze Zespri kiwi's vandaan.
Italiaanse kiwi's zijn wat zoeter dan andere kiwi's. Ze kunnen door de kortere transportlijn rijper geplukt worden en dat proef je! Kiwi's zijn heerlijk en er gezond, vooral hun vitamine C gehalte is erg hoog.

 


Pagina 1 van 20 «StartVorige12345678910VolgendeEinde»