Ecoville, voor groot en klein

Ecoville is hét adres voor biologische groenten, fruit, kruiden, vergeten groenten en hoogstamfruit. Bij ons gaat het niet zomaar om een biologisch product; het gaat om het béste biologische product.

U vraagt, wij leveren

De zoektocht naar het beste van het beste is onze drijfveer. Wij hebben een bijzonder breed assortiment en wat wij niet direct in voorraad hebben, bestellen wij voor u. Praktisch alles is biologisch verkrijgbaar.

Van basis tot exclusief

Onze klanten zijn ons net zo dierbaar als onze producten, daarom hebben wij intensief overleg met lokale boeren. Op diverse boerenbedrijven – ook zorgboerderijen – telen de boeren speciaal voor ons exclusieve gewassen om u een groot plezier te doen. “De groenteboer met passie voor zijn producten en verstand van koken” – dat is typisch Perry Falter van Ecoville.

 

pro

Peulen

Verse peulvruchten


Peulvruchten zijn de zaden van peuldragende vlinderbloemige planten. En daar zijn er heel veel van in de wereld. Het is één van de grootste plantenfamilies met maar liefst 18.000 soorten. Maar, als wij het in Nederland hebben over verse peulvruchten, doelen we op tuinboontjes, doperwtjes en kapucijners. Meestal wordt dit trio in één adem genoemd, ook al zijn kapucijners tegenwoordig schaars.

Recepten met peulen:Spinazie

Al heel lang geliefd


Wie valt er nou niet voor de frisse diepgroene blaadjes van spinazie? Spinazie is een geliefde bladgroente en dat is het al heel erg lang. Al in de zesde eeuw was spinazie populair bij de Perzen, die deze plant ontwikkelden tot een eetbaar gewas. Via Perzië, tegenwoordig Iran, vond spinazie zijn weg naar Nepal en China. In China betekent spinazie zoveel als Perzische groente. Een eeuw later zette spinazie voet aan wal in Europa samen met de Moren die Spanje vanuit Afrika beetje bij beetje veroverden. Ook de Europese namen voor spinazie zijn afgeleid van het Perzische aspanakh: Het Spaanse espinacas, het Franse epinard, het Engelse spinach, het Duitse Spinat en het Nederlandse spinazie natuurlijk. Vandaag de dag is spinazie en graag geziene gast in bijna alle keukens in de wereld. Behalve in die rond de evenaar dan, want daar groeit het gewas niet.Citrus

De appeltjes van oranje die Sinterklaas meeneemt uit Spanje zijn mandarijnen. De eerste citrusvruchten van het citrusseizoen dat tot begin maart duurt. Maar weinigen weten dat citrusvruchten seizoensproducten zijn omdat ze het hele jaar door te krijgen zijn.

Citrusbomen dragen weliswaar jaarrond vrucht, maar dat betekent niet dat ze ook jaarrond geplukt worden. Veel boeren willen dat ook niet omdat de kwaliteit van de vruchten onder de maat is en er dan weinig meer te plukken valt in het seizoen.Asperges

Naar de komst van asperges wordt uitgekeken. Liefhebbers van deze groente houden vol ongeduld de kalender in de gaten en verheugen zich al ver van te voren op het moment dat zij hun tanden kunnen zetten in deze stokoude delicatesse. Een 'echte' seizoensgebonden groente so to speak. Nou zijn eigenlijk alle groenten dat natuurlijk, maar asperges is één van de weinige groenten waarvan het seizoen bij een breed publiek bekend is. En waarvan komst van wordt gevierd, net als bij de nieuwe haring. En dat is leuk want juist die tijdelijkheid maakt het eten van asperges speciaal.Kool

Kool is cool


Kool is cool, en terecht. Er is zoveel variatie dat je wel heel veel lef hebt als je hardop durft te zeggen dat je niets met kool hebt. Gematigd enthousiasme over oldies als boerenkool, rode en witte kool is gelet op het hoogkolige smaakgehalte van deze jongens best voorstelbaar. Maar er is zoveel meer te beleven op het gebied van kool. Wel eens geproefd van de zachte, knisperende zoetige blaadjes van Chinese kool? Of van het malse blad van spitskool? Dan weet je dat kool ook heel subtiel van smaak kan zijn. En wist je dat rode en witte kool zijn veredeld tot slasoorten?